Webstock 2013 – Doers & Innovators

Editia din acest an a Webstock a debutat cu discursul lui Cabral. Acesta a vrut sa traga un semnal de alarma cu privire la modul in care cei din exterior percep blogosfera romaneasca. Din pacate, in ultima vreme comportamentele necolegiale sunt intalnite din ce in ce mai des, iar acestea pateaza imaginea intregii comunitati. Cabral a vorbit si despre lipsa de implicare, facand un apel catre bloggeri pentru a demara actiuni constructive.

A urmat regizorul Tudor Giurgiu care ne-a povestit despre modul in care s-a nascut primul festival international de film de lung-metraj din Romania, si anume Transilvania International Film Festival. La cea dintai editie, in anul 2002, a fost inclus si filmul romanesc Marfa si banii. Recent, acesta a revenit in atentie, fiind lansat pe DVD in cadrul editiei din acest an a TIFF. Impactul pe care il are acest eveniment cultural de top este de necontestat.

Criticul Irina Nistor a vorbit despre filmul WebSiteStory al lui Dan Chisu, o alegere potrivita tinand cont de natura evenimentului la care ne aflam. Ulterior, a adaugat o expresie amuzanta legata de conflictele din bransa, ideea de baza fiind aceea ca tot carnea de coleg este cea mai dulce. In incheiere, si-a anuntat intentia de a avea un blog, mentionand in timpul discursului sau libertatea de exprimare pe care acesta ti-o ofera.

Cel de-al patrulea speaker a fost Mirela Bucovicean, owner Molecule F, care ne-a prezentat ingredientele care au contribuit la succesul sau. Vointa a fost una dintre componentele de baza. A fost necesara o buna intelegere a grupului tinta si a relatiei dintre cerere si oferta, iar rezultatele de calitate au fost obtinute urmand un proces strict.

Markus Lause, fost antreprenor si actual Chief Commercial Officer al Vodafone Romania, a subliniat un lucru care mi-a fost deseori confirmat in vizitele in afara tarii, si anume faptul ca romanii dispun de unele dintre cele mai bune servicii de comunicatie din lume. Acesta a oferit cateva exemple interesante legate de modul in care tehnologia poate aduce beneficii atat consumatorilor, cat si mediului de afaceri. Unul dintre acestea era legat de comandarea unei cafele cu ajutorul smartphone-ului. Plata fiind deja efectuata, clientul nu trebuie decat sa intre in local pentru a ridica produsul. Acesta castiga timp, iar afacerea prospera, putand fi servit in acelasi interval un numar mai mare de persoane. De asemenea, informatiile transmise de aplicatie pot duce la o mai buna cunoastere a consumatorilor, ajutand astfel la cresterea vanzarilor. Un alt exemplu se referea la posibilitatea de a inchiria direct de pe telefonul mobil automobile parcate in diferite locuri dintr-un oras. Astfel, clientul se bucura de flexibilitate in alegerea masinii, iar plata se realizeaza in functie de timpul de utilizare. Spre final, a mentionat ca Vodafone sustine dezvoltarea.

Urmatoarea persoana care a urcat pe scena a fost Cristina Bazavan. Discursul sau motivational, care ne-a purtat prin lumea matematicii, a muzicii si a copilariei sale, mi-a transmis niste idei frumoase, precum dorinta de desavarsire si curajul de a face ceea ce simti. Il puteti citi aici.

Serban Enache, owner si cofondator al Dreamstime.com, a vorbit despre modul in care a luat fiinta una dintre cele mai mari colectii comerciale de imagini din lume, mentionand inclusiv cateva dintre obstacolele intalnite in timpul procesului de dezvoltare. Totodata, acesta a atras atentia asupra pericolelor care pot aparea in urma intrebuintarii unui continut pentru care nu se cunosc conditiile de utilizare (de exemplu, anumite fotografii gasite cu ajutorul motoarelor de cautare).

Invitatul surpriza a fost Mia Scarlat, o persoana deosebita a carei poveste a facut ca sala sa fie cuprinsa de emotie. Organizatia non-profit Mia’s Children sprijina copii si tineri din Bucuresti si imprejurimi care provin din medii defavorizate, oferindu-le dragostea si resursele de care au nevoie pentru a-si depasi conditia. Este pacat ca o minte sclipitoare sau un talent deosebit sa se iroseasca din cauza saraciei. De aceea, m-am bucurat foarte tare atunci cand ne-a vorbit despre succesul obtinut in cadrul acestei activitati. In urma unei intrebari din public am aflat ca doamna Scarlat a fost un copil asemenea celor pe care ii ajuta acum. Acest moment a fost impresionant, discursul sau atragand sincere aplauze din partea multimii.

Ai citit articolul Webstock 2013 – Blogging & Social Media?

Fotografiile au fost preluate de aici prin amabilitatea WIDE Magazine.

Vrei sa vezi si alte articole din categoria Evenimente?Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!