Vrei sa fii un erou urban?

In urma publicarii articolului Dupa 39 de zile am fost contactat de Bogdan Florescu de la Adonis Software. Mi-a propus sa ne intalnim pentru a discuta despre o noua aplicatie pe care o dezvolta impreuna cu echipa sa. Este vorba despre Urban Hero. Inca nu am apucat sa o testez, dar mi-a placut foarte mult ideea lor, asa ca te invit sa urmaresti clipul de prezentare.

Bogdan mi-a vorbit atat despre functiile aplicatiei, cat si despre ingrijorarea anumitor persoane cu privire la reusita proiectului lor. Existau temeri referitoare la dorinta de colaborare a autoritatilor, insa articolul anterior mentionat a confirmat ca lucrurile se pot misca in directia potrivita. Consider foarte importanta obtinerea unor rezultate reale (observabile in spatiul public) in urma utilizarii aplicatiei. Dorind sa ii furnizez informatii utile pentru atingerea acestui obiectiv, i-am povestit despre modul in care actionez pentru a rezolva problemele de semnalizare rutiera prezentate pe acest site.

Imi place conceptul prezentat de Bogdan pentru faptul ca poate avea un impact pozitiv la nivel national sau chiar global. Pot fi atrasi din ce in ce mai multi utilizatori datorita procesului de raportare usor si rapid. De asemenea, pot fi surprinse probleme din diferite categorii, iar clasamentul realizat in urma activitatii inregistrate poate duce la stimularea utilizatorilor.

Tratand cu seriozitate chestiunile privitoare la confidentialitate, cred ca se pot realiza schimbari deosebite in urma construirii prin intermediul aplicatiei a unor relatii solide intre utilizatori si entitatile competente (institutii ale statului, ONG-uri s.a.). Potentialul Urban Hero a fost observat si in cadrul editiei din acest an a Ericsson Application Awards, dezvoltatorii obtinand locul 3.

Vrei sa fii un erou urban? Aplicatia Urban Hero poate fi descarcata de aici.Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!