Tu ce “defecte” ai?

De ce am folosit ghilimele? Vei intelege imediat, dar mai intai haide sa iti povestesc despre unul dintre “defectele” mele.

Prietena mea tocmai se intorsese de la cumparaturi. Era foarte incantata de bluza pe care o gasise si a venit sa mi-o arate. Era intr-adevar frumoasa, insa tot ce puteam eu sa observ era o ata ramasa din procesul de fabricatie care atarna obraznic in zona umarului drept. Din pacate, neintelegand de ce privesc fix si fara sa zic nimic, a crezut ca bluza nu i se potriveste si s-a intristat. Desigur, acel fir putea fi taiat cu usurinta, insa pentru mine aceasta imperfectiune stirbea valoarea produsului. Mi-a parut rau ca i-am stricat bucuria, mai ales pentru un lucru atat de mic.

Dupa aceea s-a apucat de condus. Te las pe tine sa iti imaginezi ce a urmat… :D Intentia mea era aceea de a o ajuta, dar cumva obtineam un rezultat nepotrivit. Astfel, am incercat sa reprim aceasta latura care analiza in mod excesiv neregulile observate si expunea in mod automat posibilele consecinte nefaste ale acestora.

Ce nu intelegeam atunci era ca aceasta parte din mine poate reprezenta o adevarata abilitate daca o folosesc in contextul potrivit. Usor, usor am realizat acest lucru si mi-am propus sa gasesc o cale de mijloc. In fond, era vorba doar de un instrument, alegerea cu privire la utilizarea acestuia apartinandu-mi in totalitate.

Prin urmare, in loc sa raman blocat analizand la nesfarsit greseli lipsite de importanta, am hotarat ca sa permit acestui “defect” sa se manifeste atunci cand putea aduce un consistent plus de valoare. Aportul sau s-a facut simtit atat atunci cand redactam sau semnam documente, cat si atunci cand insoteam un prieten care dorea sa isi cumpere o masina la mana a doua. Uneori gaseam defecte care il surprindeau si pe proprietar… :D

Partea din acest blog dedicata situatiilor de semnalizare rutiera deficitara reprezinta o modalitate de exprimare si antrenare a acestei laturi analitice, care, asa cum ai putut citi la inceputul articolului, era utilizata necorespunzator. Ma bucur ca am putut identifica acest context in care un comportament initial nedorit a devenit folositor pentru mine si pentru cei din jur.

Acum ca ai inteles pentru ce erau ghilimelele, tu ce abilitati tocmai ti-ai descoperit?Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!


O părere la “Tu ce “defecte” ai?

  1. horse

    “Defectul” tau de a observa si cele mai mici detalii si de a face din tantar armasar (cateodata) este deranjat intr-un grup de prieteni. Insa, intr-un mediu profesional este o calitate.

    Cu totii avem plusurile si minusurile noastre sau calitati si defecte; asta ne face unici. Un individ este putin probabil sa-si atribuie (sau sa recunoasca) un defect propriu. In schimb, daca postul de mai sus se intitula “Tu ce calitati ai”, nu mai aveai loc sa arunci un ac de comentariile de aici.

    Din punctul meu de vedere, atat timp cat printre defectele unei persoane nu se regaseste lipsa de respect, incredere si comportament civilizat, se poate trai cu celelalte defecte, de exemplu nepunctualitatea :)

Comentariile nu sunt permise.