Rush – O veritabila cursa a vietii

Copil fiind, urmaream cu sufletul la gura fiecare cursa de Formula 1, insa dupa moartea lui Ayrton Senna am renuntat la aceasta placere. Cand am auzit de filmul Rush nu am fost foarte entuziasmat, dar datorita pasiunii unui prieten pentru cursele de acest tip am ajuns in sala de cinema in care acesta rula. Si bine am facut… Am trait din plin fiecare clipa, realizatorii reusind sa transmita foarte bine sentimentele personajelor si atmosfera de pe pista. Actiunea se petrece in anii ’70 si este construita in jurul rivalitatii dintre britanicul James Hunt si austriacul Niki Lauda. Este fascinant modul in care un incident petrecut la inceputul carierei i-a propulsat pe acestia pe drumul catre succes.

Cei doi piloti aveau abordari diferite, insa obiectivul lor pe termen scurt era acelasi, si anume primul loc al podiumului. Unul adora distractia si se bucura intens de momentul prezent, iar celalalt era disciplinat si cantarea atent toate posibilitatile in vederea obtinerii unor viitoare beneficii. Unul era ajutat de “lipsa” fricii, spunand ca se simte cu atat mai viu cu cat este mai aproape de moarte, iar celalalt actiona luand in calcul riscul, conducand regulamentar in lipsa unui stimulent de nivelul celui intalnit pe circuit. Pasiunea lor arzatoare pentru Formula 1 a facut ca ambele strategii sa dea roade, chiar daca cei doi se aflau la poli opusi.

Din acest film se desprind cateva lectii interesante, cum ar fi aceea ca uneori e mai usor sa iti indeplinesti obiectivele daca oamenii din jurul tau te plac. Unul dintre piloti a ajuns intr-un punct nefericit al vietii sale care putea fi evitat daca ar fi actionat din timp in spiritul acestui principiu, insa tot el a aratat cum vointa l-a adus inapoi pe circuit cu rapiditate in ciuda sanselor potrivnice. Cei doi piloti erau perceputi ca dusmani, insa tocmai competitia dintre acestia a ajutat la desavarsirea lor. Valori ca inteligenta si respectul au permis celor implicati sa invete lucruri utile de la cealalta echipa. Privind dincolo de cadrul Formulei 1, Rush este un film despre viata, despre prioritati, despre lectiile din trecut si puterea de a alege ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

Asculta-ti sufletul, gaseste-ti pasiunea si traieste-ti din plin viata! Pana n-ai trecut de FINISH, cursa nu s-a terminat, asa ca lupta in continuare pentru locul tau de pe podium!Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!