Pofta de miscare

Imi place sa fac miscare si consider ca aceasta este necesara pentru a avea un trup sanatos. Din pacate, la inceputul acestui an am suferit o accidentare care mi-a restrictionat intr-o oarecare masura activitatea fizica. Dorind sa ma recuperez cat mai repede, am evitat sa fac efort timp de cateva luni. Aceasta abordare a functionat si mi-am revenit aproape complet. Inca mai pastram un usor sentiment de frica fata de viitoare activitati sportive, asa ca mi-am propus sa il elimin participand la evenimetul FBI – Full Body Ignition – Bloggers Edition organizat de Valentin Bosioc.

Valentin a creat acest concept pornind de la antrenamentul cu intervale de intensitate. A imprumutat elemente din diferite domenii (Aikido, Judo, MMA, Pilates, Tae Bo, Yoga s.a.) pe care le-a modificat si le-a combinat in vederea obtinerii unor rezultate vizibile intr-un mod sanatos. Inginer la origini, Valentin s-a orientat catre calitati utile in viata de zi cu zi, cum ar fi forta, rezistenta si viteza. Totodata, sunt consumate destul de multe calorii.

Structura unei sedinte poate varia in functie de scopul ales si de nivelul participantilor, iar durata acesteia este de 45-60 de minute. Noi am beneficiat de un antrenament usor spre mediu. Am inceput cu incalzirea, aceasta fiind extrem de importanta. Am trecut prin etape de cardio (uneori foarte intens) si de forta, iar la final am facut stretching. Am sarit, am alergat, am facut genuflexiuni, flotari si abdomene, iar atmosfera a fost foarte placuta. Din motive tehnice nu am avut un fundal sonor, insa nu i-am dus lipsa, fiind intru totul cuprins de focul antrenamentului.

Valentin recomanda trei sedinte pe saptamana (minim doua) si subliniaza faptul ca ne putem antrena aproape oriunde daca ne dorim cu adevarat acest lucru. Este suficient sa avem spatiu pentru a ne misca si a lucra la sol in conditii de siguranta, iar in ceea ce priveste dotarea putem improviza (a se vedea “ganterele” din imaginile anterioare). Totodata, este important rolul functional al echipamentelor utilizate si nu neaparat marca acestora.

In aceasta imagine ma puteti vedea alaturi de Stefan Radu de la HunkBody.ro. Am fost impartiti in grupe de cate doi pentru a executa impreuna genuflexiunile si flotarile. Dupa fiecare repetitie trebuia sa batem palma cu partenerul nostru. A fost prima data cand am lucrat in acest fel si pot spune ca m-am simtit cu adevarat motivat (multumesc coechipierului).

Mi-a placut acest antrenament (aici poti gasi mai multe informatii despre concept), asa ca am plecat din sala cu o mare pofta de miscare. Mi-am propus sa aleg una dintre provocarile lui Valentin, mai exact Provocarea 51, si sa o duc pana la capat.

Multumirile mele se indreapta catre Valentin Bosioc, Aqua Carpatica si Dragos Asaftei, autorul fotografiilor de la acest eveniment.Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!