Participa la schimbarea din trafic – Actualizare continut

In luna iunie am lansat sectiunea Participa la schimbarea din trafic, trimitand atunci catre Brigada Rutiera Bucuresti informatii cu privire la abateri des intalnite in anumite zone ale orasului. Din pacate, aproape peste tot pot fi observate comportamente nepotrivite, insa m-am gandit ca o abordare orientata pe tipul si localizarea abaterii ar putea duce la schimbari rapide. Usor, usor au inceput sa apara rezultate, prima surpriza placuta fiind cea de la intersectia Bd. Dacia cu Calea Mosilor.

INAINTE – Primul pas pentru imbunatatirea traficului
IMG_20130328_134204

DUPA
mosilor

Mentionam in acea sesizare ca echipajele care trec pe langa astfel de cazuri nu ar trebui sa le ignore deoarece multi vor ajunge sa creada ca un asemenea comportament este tolerat, iar evenimentele de acest gen probabil ca se vor inmulti. De aceea, mi s-au parut foarte bune actiunile din trafic realizate cu autospeciale neinscriptionate si motociclete. Vazand clipurile aferente, m-am bucurat ca au fost luate masuri inclusiv in zone raportate de catre mine, cum ar fi intersectia Sos. Mihai Bravu cu Bd. Ferdinand I.

Totusi, analizand numarul de amenzi rezultat in urma acestei operatiuni, ma tem ca nivelul la care se produc incalcarile prevederilor in vigoare nu a fost coborat suficient. De asemenea, odata cu terminarea perioadei de vara si inceperea anului scolar ma astept ca starea traficului sa se deterioreze. Prin urmare, pentru a ajuta la o conturare cat mai buna a situatiei, am decis sa adaug in sectiunea Participa la schimbarea din trafic clipuri si imagini. Unele abateri apar mai des intr-un anumit interval de timp, asa ca am inclus si ora la care materialele au fost surprinse.

Am observat conducatori de autovehicule pentru care marcajele, indicatoarele si ceilalti participanti la trafic par sa nu existe, in unele locuri producandu-se la ore de varf mai mult de o abatere pe minut. Am inregistrat dintr-o pozitie fixa, fiind uneori mascat de imprejurimi. Cred ca o astfel de abordare, insotita de oprirea ulterioara a contravenientilor, ar putea sa creasca randamentul actiunilor pentru imbunatatirea conditiilor de trafic. Privitor la taximetre, asa cum am spus si in sesizare, cred ca ar trebui amenajate statii de asteptare acolo unde exista cerere, importanta acestora in cadrul transportului de pasageri din Capitala fiind de necontestat.

Voi reveni in curand cu o propunere pentru cresterea sigurantei pietonilor. Voi avea nevoie de ajutorul tau pentru a produce schimbarea. La momentul potrivit voi transmite pe Facebook si pe Twitter mai multe detalii. Daca doresti sa te implici pentru construirea unui viitor mai bun, iti transmit anticipat multumirile mele.Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!