O noua experienta

Ne indreptam cu pasi repezi catre weekend, asa ca prezint astazi pe blog o noua idee de distractie. Sambata am avut parte de un prim contact cu disciplina sportiva numita tir la talere. Actiunea s-a petrecut in apropiere de localitatea Negoesti, la aproximativ 40 km de Bucuresti mergand pe DN 4 inspre Oltenita.

Odata ajunsi pe strada Poligonului treaba a devenit serioasa. Perimetrul este imprejmuit, din loc in loc fiind instalate placute de avertizare.

Poligonul de tir sportiv Ion Tudoran se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. Incepatorii pot participa la cursuri de initiere (inclusiv in tir cu arcul), iar vanatorii sau sportivii se pot antrena intr-un cadru bine dotat utilizand propriile arme. Desi exista standuri de tragere acoperite pentru ca sedinta de tir sa se poata desfasura in aproape orice conditii meteo, noi am preferat sa mergem intr-o zi cu soare. Astfel, am putut sa ne bucuram de intreaga priveliste oferita de intinderea vasta a poligonului si de vegetatia bine ingrijita din cadrul acestuia.

Ne-am indreptat catre zona de tragere, unde am primit informatiile necesare bunei desfasurari a acestei activitati.

Am devenit nerabdatori dupa ce am vazut pusca cu care urma sa tragem. Era vorba despre o arma de foc Baikal de calibrul 12.

Am facut cunostinta cu tinta noastra, porumbelul de lut (clay pigeon) care poate atinge viteza de 100 km/h. Aceasta variaza in functie de disciplina.

Am folosit cartuse de tir sportiv de 24 g marca Fiocchi.

Gazda noastra ne-a prezentat continutul unui astfel de cartus.

Dupa terminarea instructajului si a sesiunii de intrebari si raspunsuri am mers catre punctul de tragere.

Arma este un pic mai grea decat am crezut. Pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de recul (pe care nu prea l-am simtit, totusi), pozitionarea corecta a acesteia este foarte importanta. Inainte de tragere, instructorul se asigura ca totul este in regula, iar la comanda “Foc!” lanseaza talerul. Dupa fiecare executie urmeaza indicatii pretioase menite sa imbunatateasca performanta.

Imaginea este completata de sunetul si mirosul care insotesc fiecare cartus. La toate acestea se adauga uneori si bucuria atingerii tintei, acel moment in care realizezi ca talerul s-a spart in mai multe fragmente datorita actiunilor tale. Experienta de la airsoft a lui Nihasa si-a spus cuvantul, rezultatul sau fiind de neegalat. Felicitari, maestre!

Mi-a placut foarte mult aceasta activitate care merita repetata datorita senzatiilor deosebite. De asemenea, cred ca este un bun mijloc de antrenare a coordonarii ochi – mana. Multumirile mele se indreapta catre Raluxa (inclusiv pentru poze) si Clubul Roman de Tir Sportiv.

Tu cum te distrezi in weekend?

Vrei sa vezi si alte articole din categoria Evenimente?Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!


O părere la “O noua experienta

  1. Pingback: Dupa weekend: tir sportiv, piscina si scurt-metraje | raluxa.com

Comentariile nu sunt permise.