FABRICAT IN ROMANIA

Sambata trecuta am revenit cu placere in campusul din Grozavesti al Universitatii Politehnica din Bucuresti pentru a vizita expozitia FABRICAT IN ROMANIA. Aceasta a fost organizata de Departamentul Autovehicule Rutiere din cadrul Facultatii de Transporturi si RETROMOBIL CLUB ROMANIA. Editia din acest an a fost dedicata primului automobil cu profil aerodinamic din lume. Vehiculul a fost construit acum 90 de ani de inginerul roman Aurel Persu si poate fi vazut la Muzeul National Tehnic “Prof. Ing. Dimitrie Leonida”.

In primii cincizeci de mii de kilometri de la obtinerea permisului de conducere am avut la dispozitie un autoturism Dacia 1310. Initial nu l-am apreciat la adevarata sa valoare, dar dupa ce ne-am cunoscut mai bine am inceput sa ii port de grija si chiar sa il indragesc. La volanul acestuia am vizitat o buna parte din tara noastra si am trait unele dintre cele mai frumoase experiente automobilistice din viata mea. Astfel, atunci cand am vazut autoturismele Dacia expuse m-a cuprins un profund sentiment de bucurie. Uitandu-ma la cea de-a treisprezecea poza, mi-am adus aminte de impactul major pe care l-a avut aprinderea electronica (evidentiata cu rosu) asupra functionarii motorului Daciei pe care am condus-o. A fost precum jaraticul pentru calul lui Fat-Frumos.

In cadrul acestui eveniment am putut admira si vehicule istorice de provenienta straina.

Deoarece am ajuns destul de tarziu nu am reusit sa fotografiez autovehiculele tuturor participantilor, insa aici poti gasi mai multe poze si informatii. Mi-a placut pasiunea care ii conduce pe acesti oameni deosebiti in lupta lor pentru conservarea unor adevarate bijuterii cu valoare istorica.

Vrei sa vezi si alte articole din categoria Evenimente?Conecteaza-te pe Facebook sau urmareste-ma pe Twitter!